Bij WiznessWine vinden we niks leuker dan het krijgen van post van bevlogen wijnverkopers, wijnimporteurs of PR-bureaus in de wijn. Waarom? Omdat zo’n pakketje via de post altijd spannend is. Je weet nooit wat je krijgt. Is het een krankzinnige fles uit Macedonië of een vrolijke Fransman met een tof etiket? Vandaag kregen we via de post: Wijn uit de Spaanse bergen. Geimporteerd door de sympathieke Yuri van FelixVinos.com. Ik proefde ‘m samen met mijn buddy Taco Ubbink van De Wijnzoekers. Een wijnreview.

Passie voor wijnen: FelixVinos

Yuri van FelixVinos benaderde mij via Instagram. ‘Wim, ik ben zo enthousiast over deze wijnen, dat ik vind dat je het moet proeven’. Dan komt er natuurlijk wel wat binnen. Die passie lees ik ook op zijn website.

Sinds ik wijn importeer uit Spanje kan ik ook andere liefhebbers laten genieten van heerlijke, bijzondere en unieke wijnen. Altijd op zoek naar onontdekte pareltjes, afkomstig van kleine wijnboeren met respect voor natuur en traditie.

Tof als iemand zo enthousiast. Het is de reden geweest dat ik ooit ben begonnen met wijnblog Wiznesswine, gewoon mega-enthousiasme die op een andere manier geuit moet worden dan het simpel roepen van ‘Caramba! Wat een wijn!’. Nee, lofuitingen moeten er geschreven worden, liedjes moeten worden gecomponeerd. Of zoals Yuri het doet, importeren die hap! Ik hou er van! Dankjewel Yuri!

Sedella Vinos – Wijn op steile hellingen

De wijn die Felix Vinos ons toestuurde is van het wijnhuis Sedella Vinos. De wijnmaker Lauren Rosillo, Lau voor vrienden, deed ervaring op in de Rioja en Rueda-streek en besloot ergens in de buurt van Malaga het maar eens voor het eggie te proberen. Nou, dat is Lau gelukt. Op de steile hellingen daar laat hij druiven groeien van de voor mij volslagen onbekende Romé-druif en de welbekende Garnacha. Het resultaat is een pracht van een wijn, vooral in zijn wijnklasse. Het is een volle, drogende rode wijn met smaak van leer en aarde. Dat drogende is wel een grappig effect, dat in eerste instantie misschien tegenstaat, maar echt lekker is. En voor 14,95 is dat echt wel een koopje, moet ik zeggen. Ja, daar worden we blij van. En daarom niet voor niets 89 punten op de WiznessWineScale voor deze rode wijn!

Wijnbeoordelingen van Wiznesswine

En dus na wijnbeoordeling #1 van een random Zuid-Afrikaan en wijnbeoordeling #2 van een goedkope Spanjaard volgt hier wijnbeoordeling #3 van de Laderas de Sedella Anfora van Sedella Vinos.

Ps. Binnenkort wijnboxen beoordeeld

Deze wijnproeverij deed ik samen met Taco van DeWijnzoekers.com. De Wijnzoekers stellen elke maand een toffe wijnbox samen. Binnenkort review ik verschillende wijnboxen en wijnabonnementen die beschikbaar zijn in Nederland en dan neem ik die van De Wijnzoekers zeker mee.

Over dit wijnblog

Naast Instagram blogt wijnblogger Wiznesswine ook hier, op wiznesswine.nl. Heb je tips? Ideëen? Zijn er dingen die je geproefd wil hebben? Van smerige wijn bij de Lidl tot een icoonwijn uit Italië? Ik doe er niet moeilijk over en proef het graag! Email of dm me gerust! Meer weten over wijnblog Wiznesswine en Wim Vis, lees gerust de bio.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire blogs..