Als ik eerlijk ben, hoop ik gewoon dat Coravin – of hun PR-agency – dit artikel ziet en mij met alle genoegen een keer zo’n ding toestuurt. Ik ben namelijk oprecht een groot fan van hun apparaat. Klinkt mooi he. Niet voor niets nam ik hun product meer in dit artikel over de beste kado’s voor wijnliefhebbers. En ja, het ziet er niet altijd uit (alsof je een omgekeerd en mechanisch een wijn aan het melken ben) maar het geeft wel een verdomd fijn resultaat. Namelijk een klein slokje wijn uit een fles die je daarna gewoon weer terug kan leggen in je kelder, like nothing ever happened. Het goede nieuws: het kan nu zelfs met bubels. Introducing: de Coravin Sparkling Wine System.

Wat is de Coravin Sparkling?

Ontworpen met zowel de horeca als de consument in het achterhoofd, koppelt het dat handige systeem met eenuniversele stop aan een draagbaar systeem om de kwaliteit van mousserende wijn over een langere periode te behouden. Hierdoor blijft de wijn gegarandeerd goed voor twee weken in perfectie conditie. Met het Coravin Sparkling™ systeem blijft de consumptie van Champagne, Prosecco, Cava en andere mousserende wijnen niet langer beperkt tot bijzondere gelegenheden. Vanaf nu is dus in theorie iedere dag een goed moment om mousserende wijn te drinken. Niet dat we in huize Wiznesswine veel bubbels drinken, maar hierdoor maakt het het weer iets makkelijker.

“Toen we voor het eerst het originele Coravin-systeem introduceerden, zijn we altijd blijven denken dat we op een dag dezelfde vrijheid naar de mousserende wijncategorie zouden brengen,” aldus Greg Lambrecht, oprichter & uitvinder van Coravin. “Na jaren van ontwikkelen zijn we blij om Coravin Sparkling eindelijk te introduceren: Wij willen iedereen in staat stellen elke wijn, mousserend of niet-mousserend, in elke hoeveelheid te drinken, zonder enige bedenkingen. De fles blijft weken, maanden of jaren houdbaar.” Slimme gast!

Hoe gebruik je de Coravin Sparkling?

Om het Coravin Sparkling™ Systeem te gebruiken, open je de fles en wanneer je klaar bent met het inschenken van de gewenste hoeveelheid, plaats je de Sparkling Stopper op de fles, waarna je hem vastzet met de vergrendelingshendel. Gebruik vervolgens het Sparkling systeem om de fles te vullen met Coravin Pure™ Sparkling CO2, zodat de bubbels in de wijn niet ontsnappen. Om het volgende glas in te schenken, verwijder je voorzichtig de stop en schenk je de gewenste hoeveelheid in.Wanneer je klaar bent, bevestig je de Sparkling Stopper opnieuw, en breng je de fles met stopper opnieuw op de gewenste druk met het Sparkling systeem.

Hoeveel kost de Coravin Sparkling?

De Coravin Sparkling™ is niet je average wijnaankoop. Het is een behoorlijk prijzig ding. Het apparaat heeft een prijskaartje van €449,99. De Sparkling CO2-bijvulcapsules zijn verkrijgbaar in 6- en 12-packs met een prijskaartje van respectievelijk €49,99 en respectievelijk €89,99. Extra Sparkling Stoppers zijn verkrijgbaar in 2-packs met een prijskaartje van € 89,99. Alle artikelen zijn verkrijgbaar via Coravin.nl.

Over dit wijnblog

Er is niks leukers dan schrijven over wijn, dat is de stelling van wijnblogger Wiznesswine. Begonnen op Instagram, daarna door naar Facebook en sinds kort ook Youtube. Maar hier s de basis, op dit wijnblog Wiznesswine.nl.

Wil je samenwerken met wijnblogger Wiznesswine of heb je gewoon zin om hem je favoriete wijn te laten proeven? Of wil je hem de nieuwste Coravin laten testen? Dat kan. Stuur een bericht via de contactpagina.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire blogs..