Toen ik voor het eerst die wijn van Neleman zag, dacht ik nog ‘Jammer van die titel’. Een wijn met de titel ‘Just fucking good wine’ vond ik lichtelijk pretentieus. Maar toen ik recentelijk op het Triodos-festival was – een festival waar Triodos al zijn duurzame ondernemers voorstelde – en ik de Neleman wijnen weer eens proefde, vond ik het eigenlijk toch allemaal wel terecht – het is gewoon fucking good wine. En dan ook nog eens duurzaam! 

Neleman wijnen is winning

Vandaag is Derrick Neleman – oprichter en eigenaar van Bodegas Neleman met twee brandstores in Nederland en een eigen wijnhuis met wijngaarden in Valencia – door platform De Ondernemer uitroepen tot Meest Inspirerende Ondernemer van het jaar. Andere genomineerden waren o.a. Pieter Zwart van Cool Blue, Fokke de Jong van Suit Supply, Michiel Muller van Picnic en Marcel Boekhoorn van HEMA. Dus de competitie was pittig. Tof dat iets wijngerelateerds wint!

Neleman wijnen –  Niet zomaar een Hema-wijntje

Je zou zeggen dat zo’n wijntje van de Hema – want daar kom je de wijnen van Neleman vaak tegen – wellicht niet zoveel voorstelt. Maar dat valt vies – of juist lekker, in dit geval-  tegen. Want als bij donderslag bij heldere hemel, was daar in oktober plots die wijnrecensie van niemand minder dan Onno Kleyn. En dan kan de kurk van de Cava. Denk ik!

“Ze hebben hier al vaker opgetreden: Derrick Neleman en de verdildruif. De eerste een flitsende wijn-entrepreneur, een razende roeland die Nederland over zijn argwaan jegens biologische wijn hielp, de tweede een bijna vergeten variëteit van de Spaanse oostkust die door de Neleman werd wakker gekust uit de honderdjarige slaap. Waarom nu dit koppel opnieuw in de schijnwerpers? Omdat de witte 2018 zo allemachtig goed is. Hakte erin, raakte me tussen de ogen, deed me subiet denken aan uiterst prettige zaken, verre horizonten, weldadige gebeurtenissen….”

Neleman wijnen: Alles zelf doen

Ja, dan heb je mazzel en kan het snel gaan. Neleman zegt altijd blij te zijn met de prijzen, onderscheidingen en medailles voor de wijnen. Vooral omdat dat dat een podium geeft aan zijn missie: met duurzame wijn de wereld een klein beetje mooier maken. Neleman doet alles zelf. Neleman maakt zelf wijn, altijd biologisch, altijd vegan friendly, altijd CO2 neutraal. Neleman plant bomen om de CO2 uitstoot te compenseren. Neleman zamelt kurken in voor hergebruik. Neleman behoedt lokale druiven voor uitsterven en maakt wijnen die elk jaar opnieuw nationaal en internationaal hoge scores krijgen van wijnschrijvers en in prestigieuze wijncompetities. Kijk, dan ben je lekker bezig. 

Neleman wijnen 1

Neleman wijn proeven? Dat kan!

Wil je de wijnen van Neleman proeven? Dat kan sinds vandaag – 6 maart – in Utrecht. De officiële tweede brandstore van Neleman is te vinden in Utrecht aan de Burg. Reigerstraat 24A. Enjoy! Of wil je ze bestellen? Dat kan in de webshop.

Wiznesswine wijnblogger

Naast Instagram blogt Wiznesswine ook steeds vaker hier, op wiznesswine.nl. Heb je tips? Ideeen? Zijn er dingen die je geproefd wil hebben? Van smerige Lidl-wijn tot een verticaaltje DRC? Ik doe er niet moeilijk over! Email of dm me gerust!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire blogs..