Zo vaak zie je in de bonus bij de Albert Heijn flessen voorbij komen waarvan je denkt: “Zou het nou lekker zijn?” Kan het zijn dat een fles van nog geen 3 euro – deze kostte €2,95 – daadwerkelijk een plezierig glas wijn oplevert? Die vraag krijg ik ook geregeld van mensen om me heen en om die vriendelijk tegemoet te komen, scande ik mijn bonuskaart en kocht ik een fles Forteleza del Rey uit Spanje. 3 euro wijn – Een wijbeoordeling.

Airen: de meest onbekende powerdruif

Deze Forteleza del Rey is een blend van de Airén-druif en Sauvignon Blanc. Dat je nog nooit van de Airén-druif hebt gehoord is niet raar, maar wel een beetje grappig. Deze druif is zo ongeveer de meest aangeplante druif ter wereld, maar zie je zelden in een fles wijn. Vaak zit deze druif in wat meer sterkere dranken als Vermouth, maar toch ook geregeld als aanvulling in een andere wijn. Daar speelt ie dan een ondergeschikte rol, maar geeft de wijn toch een wat frisser karakter.

Wijnbeoordeling Wiznesswine

Over de wijn was wijnblogger Wiznesswine wat minder te spreken. Bij veel goedkopere wijnen is de geur wat artificiëel en gemaakt. Dat is bij deze wijn ook zo. De wijn is heel erg geparfumeerd en dat komt niet perse plezierig over. Deze Forteleza del Rey is daarnaast behoorlijk eendimensionaal en er is zo weinig plezier in het glas te beleven, dat je beter een glas DubbelFriss kan drinken. Scheelt toch al snel 1 euro.

Maar toch, voor een feestje of op een warme dag als derde fles bij de picknick, is het an sich prima te doen. Het is niet vies. Het is gewoon niet zo lekker. Oftewel HINV,HIGNZL…. ofzoiets.

Wiznesswine video-wijnbeoordelingen

Het is maart 2020, terwijl ik dit schrijf en de hele wereld is ondergedompeld in het Corona-virus. Mensen zitten thuis, werken thuis en blijven thuis. Om de dag iets vrolijker te maken, drink ik momenteel iets meer wijn dan doorgaans. Het leek me leuk om daar korte reviews van te delen op mijn Facebook-pagina Wiznesswine, maar ook hier op mijn eigen website. De eerste review was van een goedkoop ogende Merlot uit Zuid-Afrika. Deze keer dus een goedkope Spanjaard. Enjoy en laat me gerust weten wat je vindt.

Over dit wijnblog

Naast Instagram blogt Wiznesswine ook vaker hier, op wiznesswine.nl. Heb je tips? Ideëen? Zijn er dingen die je geproefd wil hebben? Van smerige wijn bij de Lidl tot een icoonwijn uit Italië? Ik doe er niet moeilijk over! Email of dm me gerust! Meer weten over wijnblogger Wim Vis, lees gerust de bio.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire blogs..